2014-03-05 6146 瀏覽
第一次去呢間店,係為咗一個即將去韓國留學嘅朋友搞嘅farewell lunch!因為呢間店嘅主題係旅遊,而我呢位朋友係辭工去遊學,咁勇當然要搵間啱佢嘅餐廳襯一襯佢啦!我地約好咗4個人,我同另一個朋友先到,等咗10分鐘左右就有位喇(佢冇得訂座,限食半小時)我地入到去,坐咗入門口右手面,貼牆嘅位置,本來想拎本旅遊書邊睇邊等扮文青,可惜全店滿座客似雲來,侍應忙過不停,所以都費是行出去遙遠嘅書櫃拎書睇喇。間店舖嘅環境除咗有啲迫之外,都顯示擺設同埋佈置都好有風格同心思,有異國風情,亦有咖啡廳的溫暖。另外兩名朋友冇耐嚟到,仲帶多咗一個朋友嚟,原本仲諗住點樣塞多一個人落四人卡位度,所以求助於侍應小姐,佢就拎咗張椅子嚟,啱啱好坐多個人~餓咗咁耐終於有野食:牛柳粒長通粉:唔硬好趙口嘅牛粒,唔會太淋嘅長通粉,女士份量,因為太好味嘅關係而被朋友嘅叉叉咗幾舊走。朋友嘅花果茶:我冇飲呢隻,但睇個樣都感覺到佢有誠意。窩夫(二人份):熱窩夫,雪糕從來都是絕配,我覺得同咖啡弄嘅招牌草莓窩夫不相伯仲差唔多夠鐘會溫馨提示你仲有幾耐要交枱,望出去又真係好多人等緊,所以都冇辦法。下次閒日嚟睇吓有冇得睇吓書扮文青啦~
餓咗咁耐終於有野食:
牛柳粒長通粉
花果茶
朋友嘅花果茶:我冇飲呢隻,但睇個樣都感覺到佢有誠意。
窩夫(二人份)
2014-02-15