2014-03-01 1407 瀏覽
一直都想食呢間,無奈都幾難搵,我第一次搵搵左好耐都搵唔到,最後放棄。上星期五死心不息篤google maps ,終於搵到\(^o^)/差唔多10:00先黎到,依然有大把食客排隊,員工應接不暇,好忙!好彩我地兩個女仔,好快有位,入面都幾逼,多架bb車啲侍應都無位行( ̄∇ ̄)店內有免費英式淡果茶同朱古力噴泉,淡果茶好似水咁,完全無味既。黎呢到當然要食焦糖布甸椰皇子!呢個特色甜品真係加價得好快,依家已經要36!跟住再加多一個侯爵72心太軟,同樣都係$36。認真,食之前,我對呢兩樣甜品都有同樣既期望,就係希望最基本俾到我一種感覺係$36我係抵俾既。呢個甜品都幾有驚喜,夠特別夠人氣多人追捧!焦糖布甸香甜滑溜,份量亦係一大個!至於椰子啫喱,清潤不死甜,但我個人認為和布甸的味道不太合。最後當然少不得挖椰肉,好易挖唔洗好費力!濃濃椰子香,一室溫馨。侯爵72心太軟,真心覺得一般般。雲呢拿雪糕只係普通貨色,用多些生果伴碟我相信會好過用人工調出水果味的軟糖。心太軟有流心,朱古力略嫌少許苦,不過不失,食完超級無敵滯。想去甜入心既慾望終於達成了,或者我已經明白點解每日都客似雲來,佢確實有吸引人們再次光臨的能耐,

想去甜入心既慾望終於達成了,或者我已經明白點解每日都客似雲來,佢確實有吸引人們再次光臨的能耐,我也會是其中一個\(^o^)/因為這裡有太多特色甜品了,連名字也起得比其他甜品店有創意及特色!
水準不錯,等我再來。\(^o^)/
$36 (宵夜)
  • 焦糖布甸椰皇子