2014-02-28 3398 瀏覽
係尖沙咀海港城返工,每晚都最少10點幾先放工,知道the one附近開左間cafe,夜晚打等同同事吹水傾計又坐得耐既只有cafe選擇,又吾想去酒吧清吧太嘈又難吹水,所以就去試下呢間名字特別既咖啡店囉。因為booking想係露台吹水 relax d,吾洗等位,出面露台有得望境,雖然得個馬路睇,不過好過籠中鳥。店鋪有獨立洗手間。露台秋天冬天還好,不過夏天就咪搞。環境室內粉色系,居家feel,露台最多人坐,不過得室內有音樂,如果出面都有啲音響會比較好。我地4個人10:30去到,過左dinner set時間,不過服務員知我地未食飯肯照出俾我地。叫左2個dinner set,三文魚意大利飯同煙肉火腿炒意粉,見格離台d白汁煙肉薯條好吸引,都叫左個黎試下。人頭消費最少一杯野飲,3碟野食幾個女仔share 啦。三文魚飯上碟款裝飾得好吸引!好多汁!我最鍾意吐汁食飯,咸味適中,名creamy!真係吾錯!香蒜煙肉火腿意粉,意粉柔硬度ok啦,不過蒜味真係好重,重到有d辣,有朋友吾食得辣,吾知係咪黑椒味太重⋯白汁煙肉薯條,好多芝士!味道偏甜!少食甜味薯條,幾特別啦嗌左d花茶飲,健康d,同其他花茶冇咩分別,夜晚
香蒜煙肉火腿意粉
白汁煙肉薯條
白汁忌廉三文魚飯
人頭消費最少一杯野飲,3碟野食幾個女仔share 啦。
白汁煙肉薯條,好多芝士!味道偏甜!少食甜味薯條,幾特別啦
嗌左d花茶飲,健康d,同其他花茶冇咩分別,夜晚吾敢飲咖啡,朋友就叫左杯薄荷朱古力,賣相又係好吸引。
有機會都會去試下咖啡同甜品甜品名稱蠻有趣的!值得打等的好地方
2014-02-19
白汁忌廉三文魚飯