雅苑座

The Greenery
2014-02-04 11977 瀏覽
超滿意滿足抵食開年自助晚餐, 原本只係普通自助餐, 但最後好多野意料之外好誠意嘅above average!! 價錢: 過時過節食自助餐實, 睇openrice內容介紹開年飯已格價, 計過$588 + 10%呢度大酒店過時過節黎講算合理~ 點知賣單時侍應提我地好多信用卡有8折, 4個人平咗差不多$700, 每人連加一約$510, 咁多食物質素服務又好!! 好開心嘅bonus 環境: 有live music live piano guitar, 可以點歌, 所以食得好舒服自在; 年初一仲有財神同每一位派利是, 雖然只係朱古力金幣, 但小朋友開心, 大朋友又好意頭 食物: 好多選擇試唔哂, 質素平均好!! 今次新年名為" 風山水起 年年有餘 帝苑新春賀年自助晚餐", 我已做哂research, openrice例咗 意頭菜式, 我好迷信講意頭嘅人所以揀呢度~  新春自助晚餐特備每位客人更可獲贈一客兩隻的翡翠蠔皇鮑魚: 雖然size不大, 但ok, 煑得啱啱好個汁好好味!! 撈起: 係三文魚刺身, 鮑魚絲, 菜絲(青瓜, 蜜瓜,

撈起: 係三文魚刺身, 鮑魚絲, 菜絲(青瓜, 蜜瓜, 紅蘿蔔絲等)撈特製汁醬(酸汁或日式芝麻汁), 好味, 行到去先撈, 所以d材料唔會浸耐咗~
發菜蠔豉: 太少發菜可以夾起~
金雞報喜的炸子雞: 因怕禽流感, 所以無食~
鮑汁螺片時蔬 &  清蒸星斑: 好味~
即製的香煎鴨肝配伴白松露菌多士: 好味但太細塊~
魚生同長腳蟹同麵包蟹等: 好新鮮~
果汁: 橙汁同甘桔蜜任飲~
甜品: 好多款式, 各種cakes, 特別鍾意粉紅色柸桃味的!! 又有豆腐花, 朱古力噴泉, 生果 etc~
即製班戟(有原味同班蘭味): 師傅伯伯好熱心整得好快, 筆埋雪糕一個人做哂, 老人家反而好落力, 值得一讚!!
Häagen-Dazs雪糕: 好多味, 咁啱有哂我至愛嘅咖啡, 芒果雪芭, 士多啤利etc~
總括, 全家非常滿意開心抵食嘅開年飯!! 自助餐黎講第一次覺得成個package好有誠意!! 必定會再黎嘅首選!!
2014-01-31
團年飯