2014-02-22 19939 瀏覽
最近放假,一係唔打,一黎就打幾篇。在下先為影嘅相鬆郁矇講聲唔好意思。早前突然想食自助餐,又想係睇戲,就係朗豪坊同新世紀廣場做決定,因為見到花月庭有openrice 75折,新世紀間戲院又係新開,所以決定去花月庭。想print coupon,點知printer壞咗,決定打去問問同訂位。十點訂12點都無問題,再問無prin出黎嘅coupon o唔ok,接線生都好親切咁話show電話coupon都可以。Good!去到其實仲有二三成吉位,但比咗出入口位我,成日啲人行黎行去,又同隔離好近,真係麻麻地。行一round睇咗有咩食,咸甜食品選擇都多。海鮮有青口同蝦,仲有生蠔,鐘意食嘅應該係回本之選,隔離枱兩公婆起碼一人食咗十隻,可惜我同朋友都唔好海鮮,可惜可惜。湯中西式各一無特別,但係麵包同牛油都好多種選擇,正。沙律都幾新鮮,選擇唔多,但令人滿意。海鮮我唔好,所以講唔到,但生蠔同魚生應該ok,因為不停有人排隊。咸食中規中矩,最有印象係日式蒸蛋,入口頗咸,滑,後尾有啲蜆仔係底,想餸飯。甜品都滿意,選擇多。brownie同雪糕最吸引我,但勸各位唔好食啲糕點類(即千層糕,芝麻糕,芒果西米糕嗰啲,好似食粉咁,
最近放假,一係唔打,一黎就打幾篇。
在下先為影嘅相鬆郁矇講聲唔好意思。

湯中西式各一無特別,但係麵包同牛油都好多種選擇,正。
沙律都幾新鮮,選擇唔多,但令人滿意。
甜品都滿意,選擇多。brownie同雪糕最吸引我,但勸各位唔好食啲糕點類(即千層糕,芝麻糕,芒果西米糕嗰啲,好似食粉咁,唔爽又唔滑又唔香)雪糕係Haggen Dazs 同Movenpick.

埋單每人225,對於唔食海鮮,同食完夜晚buffet會覺得辛苦嘅我,覺得可以再去。
題外話/補充資料: 雖然去嘅時候用openrice優惠,但原來本身餐廳都有做75折,即係有無帶coupon都得(14年2月中)
2014-02-18
用餐優惠