2014-02-18 3489 瀏覽
琴日食完意大利粉 今日同事介紹話呢道有間價錢唔錯 又好味既西餐廳所以就黎試下! 門口已經見到佢有塊大大既LUNCH MENU我地去到既時間係下午2點10分左右 所以唔需要等位就可以三兩下就入左去坐低是日個餐牌 無咩太吸引我一定要食既個道菜 所以最終簡左 香草青口+蜆意大利粉而我D同事就簡左 鯛魚香草扁麵同埋 一個雞扒凱撒沙津呢道菜 我絕對唔推介比男士食 因為我係女仔都覺得實在 一 D 都 唔 飽!=3= 男仔食就等於無野落過肚 /3\ 基本上食完面頭個幾舊海鮮 就得番D意粉= = 但講番味道既話 佢係淡淡地 無咩味 但係會食到有少少唔知薄荷葉既味定唔知香草味(唔識分) 總之好淡 應該對於重口味既人黎講 呢道菜就應該好一般 但總括黎講 意粉好味 汁都OK(只係佢本身道菜既汁係需要淡) 海鮮都OK 只係蜆肉我咁岩食到有少少沙 前菜有 紅湯 同埋 包! 包係 WAITER羅一個TRAY過黎比你簡 今日佢有得簡蒜茸包狀既包 同 紅莓乾包 我就簡左頭一個 WITH 牛油 好好味只於紅湯就真係好西式味道 唔似一般港式個D甜甜辣辣 佢入口酸酸地 入面我見到有兩粒粟米 .. HAHA
所以就黎試下!

香草青口蜆肉意粉
香草青口蜆肉意粉

我就簡左頭一個 WITH 牛油 好好味
紅湯

題外話/補充資料: 總括黎講 雖然呢個意粉我係完全食唔飽 但我見到我同事同隔離台既人食既餐都貌狀非常不錯 環境舒服 價錢又不貴 我覺得絕對幾適合晚飯兩三個人黎吹下水 食下飯既聚腳地
2014-02-18