見今日咁凍, 晚上6:30同父母去龍寶打邊爐, 上次去都無咁差, D野食係黎得慢但至少都有, 今次坐低叫佢開茶 (老人家要飲熱茶), 叫左3次先有人黎, 仲同我講, 汽水啤酒自己攞, 我話 "開茶"呀, 佢先話6點幾係得一個侍應負責火鍋枱 好啦, 都算開左茶, 第一輪叫左既野食都算有黎, 但豬肚一陣臭屎味 , 明顯無洗乾淨, 都算啦, 咪唔食囉三個人食左45分鐘先叫第二次都好正常丫, 點的野大部分係菜類、菇類、少少魚, 都唔係過分丫, 等左半個鐘有多都未黎, 同一個阿姐講, 佢話幫我追再等15分鐘都無, 再大聲D叫第二個阿姐, 隔離枱都話叫左無野食黎, 咁佢寫低枱號話追, 好似好認真咁再過15分鐘都係無, 我同父母趕住九點前去電話舖辦手續, 無理由要人坐係度無野食等佢咁耐, 再叫返第一個阿姐, 佢話追左, 見我火起, 佢終於都部長黎幫手 部長一臉唔耐煩咁過黎, 我話點解等左45分鐘有多D野食都未黎, 食2小時黎過一次咁大把, 叫左第三次仲係咁, 佢一D 都無唔好意思, 只係話你有咩野未黎, 重新寫過, 我叫廚房比你咁我問我落左張單呢?佢話唔見左啦 , 我話唔見左做咩問到第三次都

, 明顯無洗乾淨, 都算啦, 咪唔食囉

咁我問我落左張單呢?佢話唔見左啦
, 我話唔見左做咩問到第三次都無人講, 佢話總之你寫過, 你唔寫我比唔到你, 語氣完全係客人的問題咁,  我話而家係咪我問題, 我趕時間唔等唔食啦, 每人減$50吧 (因為根本只黎過一次野食) 佢話一定唔得, OK, 咁我話無下次, 佢最終都只係木口木面講左句唔好意思 (唔係正式道歉, 毫無歉意)

雖然係平, 埋單$130/位, 但咁的服務, 一味話廚房做唔切ORDER, 根本係扔左客人的ORDER又無人跟進, 唔罵都唔比野食人, 當人乞衣呀?

我地去收銀台埋單時, 見到另一枱都埋單兼投訴無野食, 加左價 (以前仲平$110), 但衰過以前, 講真冬天應付唔到人流, 一下就加價, 一下就咪做任食啦, 比左錢無野食, 呢D行徑同呃錢無分別, 我會同所有家人朋友講, 以後唔好幫趁龍寶!!!

2014-02-10