2014-02-13 2148 瀏覽
難得嚟到西貢行山賞花,當然要順便relax 一下啦。行入舊區見到有好幾間特色的餐廳。見到呢間cafe就入去試試。原來呢度仲有情人節晚餐食woo 而我本身就好仲意飲咖啡。呢度竟然有精品咖啡飲。今次我選了Ethiopia ,其實本身我不喜歡酸的咖啡,但經過店員介紹後,話呢隻咖啡有意想不到的果香和士多啤梨的甜味。我當然諗都唔諗要試試啦~此店要求客人飲黑咖啡,不提供糖奶,相信很多客人尚未能接受吧。不過店員解釋,希望客人可以飲到咖啡原味。如客人堅持,就寧願不賣。現今做生意竟然可以企硬。佩服佩服。我的咖啡終於到了。温度不是太熱。剛好入口。意想不到的是我聞到士多啤梨香氣。入口有清香的果香味。太神奇了。怪不得此咖啡限量供應愛咖啡,必要試試。

愛咖啡,必要試試。
2014-02-08
$50 (其他)
  • 精品咖啡