2014-02-10 2648 瀏覽
上星期日一個人無無聊, 諗起好耐冇去聯和墟食野, 途中經過這間西餐廳,似乎是新開張, 於是本著大無畏精神試試。;p 睇完餐牌,都幾多選擇, 最後揀左食牛扒set,有湯、主菜同飲品。等開餐o既同時四周圍望吓附近的環境, 同其他食客食咩, 發現開始多人,好彩我坐低得早,唔係就要等位喇。首先上枱的係南瓜湯, 南瓜味鮮甜加忌廉香, 雖然平時唔係好食南瓜,不過都覺得呢個湯唔錯。而配湯o既麵包我都食左兩個。跟住到主菜牛扒,真係好香炭燒味! 冇吹水架喎 ;p 有肉汁又夠"淋",值得推介! 不過份量就少左d, 有d 意猶未盡o既感覺! 配菜係芝士椰菜花同薯蓉,好快就俾我清晒。最後上o既latte,竟然有熊仔圖案,好有心思! 已經好耐冇試過去到一間食物好味,又花心思招侍客人o既餐廳喇,所以要寫返個食評表示支持 ;p
2014-02-08