餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
資訊:

2014-02-04 4766 瀏覽
每次路過呢度都見其門如市… 為食嘅我總想一探佢嘅盧山真面目! 可惜男友最討厭等位, 所以始終冇食過… 哈哈~ 機會終於來臨!! 今晚門外竟然冇人排隊 ⊙_⊙ 咁我就梗係即刻捉男友入去試一試啦 ^^餐廳嘅環境都幾舒適, 座位寛敞, 而且毫無油煙味!!我哋先點咗牛角沙律 & 辣油豆腐 ^^ 沙律都幾好味, 所有配料都好新鮮~ 豆腐雖然舖滿辣油, 但其實唔辣, 只會令人覺得惹味!!跟住出場嘅係石鍋辛味牛肉湯 & 牛角飯 ^^ 牛肉湯又係少少辣好惹味! 個飯上面放咗好多鹽味紫菜, 夾埋一齊食好特別~主角一號出場喇~ 特上和牛牛肋骨肉, 豚肉, 雞翼 & 野菜六品盛合 ^^ 所有材料都好新鮮, 燒起上嚟好好味!!主角二號~ 海鮮盛合 ^^ 唔使多講, 食材都係好新鮮, 二人份量亦啱啱好!!飲品方面, 我哋點咗朝日啤酒 & 柚子燒酌梳打 ^^ 啤酒唔多講, 但個梳打幾過癮~ 半個柚子上枱任你玩 (≧3≦) 爽!!最後點咗兩個雪糕銅鑼燒~ 綠茶味 & 雲尼拿味 ^^ 燒咗一陣, 外熱內冷, 口感好得意~ 令我勁想高唱冷静與熱情之間 (≧∇≦) 總括而言, 呢餐飯食得好開心, 而且燒完又冇任何燒烤油煙

餐廳嘅環境都幾舒適, 座位寛敞, 而且毫無油煙味!!

牛角沙律 & 辣油豆腐
石鍋辛味牛肉湯 & 牛角飯
特上和牛牛肋骨肉, 豚肉, 雞翼 & 野菜六品盛合
海鮮盛合
朝日啤酒 & 柚子燒酌梳打
綠茶味 & 雲尼拿味雪糕銅鑼燒
總括而言, 呢餐飯食得好開心, 而且燒完又冇任何燒烤油煙味, 正!! 如果下次又撞正唔使等位, 我哋一定會再幫襯 ^^

2013-12-19
牛角沙律 & 辣油豆腐