2014-02-03 2285 瀏覽
記得之前睇過小儀,金剛介紹,一直都想嚟試試,咁啱尋日去大埔街市摸門釘,於是同老婆兩個嚟生昌,睇吓點解咁旺,仲諗住如果好食就同屋企人再嚟,好彩兩個人試先啫!去到好爆,坐嘅廚房出口張長枱,對面竟然有人照搭枱……好似食大家X咁!講返d嘢食,叫咗d普通打冷嘢,但價錢唔算普通,一百零幾嘅例牌鵝片,件數唔多,底下嘅豆腐咸到食咗兩件算!紅腸墨魚,呢個ok(如果呢個唔得就死啦!),老婆跟隔離枱叫個牛丸札肉,一碗嚟到先知七十幾蚊,諗住總有道理喺裏面啦,原來係咸得有道理至真,牛丸冇事,d札肉咸到要送飯,大拿拿成八十蚊,結果我一人獨享!跟住叫蝦乾炒雜菜,得呢碟碟頭大,但油淋淋,同埋可能蝦乾較貴,所以有好多差唔多形狀顏色嘅唔知炸魚片定咩,味道同碟菜原全唔夾,好似食魚片炒菜!個人認為食打冷嘢,碟辣椒油好緊要,呢樣嘢等大家去比較吓,自己領會吧!幾碟嘢四佰幾,除便一間大牌檔嘅質素,我結論唔會同屋企人專登嚟食,係咁多!
2014-02-02