2014-01-30 14861 瀏覽
今晚卜左同老公慶祝生日,有兩個時段,其實食2個鐘都夠既,所以食515至715pm人頭平一百蚊係抵早啲黎食既未夠5點已經到左餐廳,餐廳都好好可以比我地早啲入座好準時5點12分已經有侍應通知我地自助餐已經開始一開始就食凍盤呢到無常見既翡翠螺同龍蝦仔,不過有我最鐘意既長蟹腳。蟹腳好凍好新鮮,食用工具都一套套放好係凍櫃格離方便食家門取用。每一隻都好肥美,好鮮甜,一隻都無海水過鹹既味道。青口就一般水準。如果好食生蠔既朋友呢個自助餐就真係好抵真,有幾個國家既生蠔即開任食,我同老公都唔係甘好生蠔,因為怕腥,所以都係一隻起兩隻止。老公去排,同開蠔職員講兩個人,佢都好人性化甘一碟比左美國同法國各兩隻。雖然我怕腥,但呢到既生蠔唔係點腥,反而仲幾清甜,可能係夠新鮮既關係?現烤既有一啲和食,例如墨魚丸,大板燒,燒雞亦,最好味當然係和牛同埋鴨肝!即煎既和牛片片都薄薄的,唔會好肥,入口成陣濃郁既牛味充斥成個口腔。而鴨肝亦非常肥美,鴨油慢慢甘流出黎,最欣賞既係呢到地方細細,食物款式唔算多,特色即點制即制食品基本上唔洗點等就有,讚!!卜位時唔知道呢到既心太軟可以即時係memo紙寫低心思字句比甜品師傅即時寫,所以一早安

未夠5點已經到左餐廳,餐廳都好好可以比我地早啲入座

好準時5點12分已經有侍應通知我地自助餐已經開始

一開始就食凍盤

呢到無常見既翡翠螺同龍蝦仔,不過有我最鐘意既長蟹腳。
青口就一般水準。

即煮和牛
煎鴨肝
卜位時唔知道呢到既心太軟可以即時係memo紙寫低心思字句比甜品師傅即時寫,所以一早安排了餐廳在甜品碟上寫"Benny happy birthday", 餐廳選了芒果慕思蛋糕作為我卜位時預訂的生日甜品

呢到除左生蠔,和牛,長腳蟹,鴨肝出色外,甜品真是令人喜出望外。每一款甜品都係水準之作,味道唔會偏甜,食多幾款都唔會覺得膩。
芒果慕思蛋糕
我係心太軟環節留了一張memo寫了4個字,"臭足一世",甜品師傅就好有心機甘幫你構思成個方碟既sweetsweet圖案,我另外要求畫多豬頭上去都無問題,真係好貼心既服務。而預先訂既生日甜品,職員亦細心觀察到我地開始拎甜品食就送上。生日仲送多左張100蚊coupon下次可以用。
心太軟
p.s.
值得一提既係餐廳既服務, 雖然二人台空間有限, 但佢地好窩心甘有個籃係台底比你放袋, 唔怕出街既大包包迫住自己坐=]

2014-01-24
生日
即煮和牛
煎鴨肝
芒果慕思蛋糕
心太軟
  • 煎鴨肝,和牛,凍長蟹腳,心太軟,奶凍