2014-01-30 14774 瀏覽
大半個月前BOOK位慶祝男朋友生日BOOK果陣佢地話REGULAR TABLE 已經FULL哂得返刺身吧果度 (唔記得果個AREA叫咩名)冇得火鍋, 火鍋要成煲上心諗: 冇所謂啊, 反正刺身係重點!當日去到預早半個鐘擺低CAKERECEPTION都好有禮貌~之後7點坐低食~一開始嗌左一大輪野先 (太肚餓)刺身, 生既, 熟既都有, 同埋WAITRESS問我地3選2既自選頭盤要咩揀左拖羅+海膽帶子焗薯蓉拖羅果個好好味!焗薯蓉: 一般三文魚: OK唔錯, 但只係比其他肥美DD尤魚: 冇咩味劍魚: 嘩! 最好最好食係呢個! 好好味! 有種好JUICY既感覺甜蝦: 都唔錯, 比出面大隻少少赤貝: 一般海膽手卷: 第一啖唔知點解有陣臭味 冇再嗌三文魚子手卷: 冇咩特別羊鞍: 男朋友話好味 , 不過生D會更好燒蝦球: 一般, 同自己屋企整既分別不大燒帶子: 呢個好味! 帶子亦唔係普通雪藏果D, 連個裙邊都燒到好香口~之前睇OPENRICE, 見人地有鵝肝同鹽燒大蝦但我地係MENU上面搵唔到, 問WAITRESS星期一至四係冇架, 要五、六先有, 有D失望!之後第二ROUND既刺身三文魚已經愈黎愈唔

大半個月前BOOK位慶祝男朋友生日
得返刺身吧果度 (唔記得果個AREA叫咩名)
冇得火鍋, 火鍋要成煲上
心諗: 冇所謂啊, 反正刺身係重點!

當日去到預早半個鐘擺低CAKE
RECEPTION都好有禮貌~

之後7點坐低食~
一開始嗌左一大輪野先 (太肚餓)
揀左拖羅+海膽帶子焗薯蓉

拖羅果個好好味!
焗薯蓉: 一般

三文魚: OK唔錯, 但只係比其他肥美DD
尤魚: 冇咩味
甜蝦: 都唔錯, 比出面大隻少少
赤貝: 一般

海膽手卷: 第一啖唔知點解有陣臭味 冇再嗌
三文魚子手卷: 冇咩特別
羊鞍: 男朋友話好味 , 不過生D會更好
燒蝦球: 一般, 同自己屋企整既分別不大

之前睇OPENRICE, 見人地有鵝肝同鹽燒大蝦
但我地係MENU上面搵唔到, 問WAITRESS
星期一至四係冇架, 要五、六先有, 有D失望!

之後第二ROUND既刺身三文魚已經愈黎愈唔好食
最後食埋佢地送既雪糕就完結~
雪糕好好味~

其實食物真係好一般~ 當然佢好食過其他放題
但如果要$458+10%,  就覺得相當唔抵
埋單$1051 (加左兩罐可樂)

題外話/補充資料: 我地個位係刺身吧度, 其間切刺身D師傅好嘈~ 之後有個類似經理既女人叫佢地安靜少少 (有禮貌) 但班師傅就好唔滿意, 係咁嘈, 係咁殊殊殊 殊左差不多半個鐘! 好煩! 我地坐咁近 真係覺得好騷擾! 班師傅仲寫個牌, 叫人安靜, 咁岩有個一樣坐刺身吧既男客人仲以為係叫佢唔好講野 -_- 你地同事間有咩爭執, 請留返收工, 或者行埋一二邊講會唔會好D呢 其實碗屋都算係一間唔係低級既餐廳~ 但不停會聽到D侍應同D師傅係咁講粗口 覺得唔太舒服
2014-01-29
生日