2014-01-27 2356 瀏覽
今日同朋友行完街就走入去女人街嘢食,好耐都無食冰室,黎到門口剛剛有人走,好彩唔使等位就走入去試下! 環境唔算好冰室,餐廳以深色為主,黑色沙發,灰色牆身,雖然細細地不過都OK坐得舒服嘅。我最鐘意就係食海鮮就揀左個法式煎大蝦香辣野菌墨魚麵, 朋友就揀左個法式煎羊架配野菌汁。一黎到見到隻蝦咁大隻已經覺得好興奮,仲要聞到好香,因為我實在好鐘意食蝦!食落去蝦肉燒到好香,無雪藏味架~仲有蝦嘅鮮味!墨魚麵咬落軟硬度適中,仲有少少辣添,最鍾意係墨魚麵夾有D野菌同番茄真係好野味:)朋友食羊架睇落去都幾好味咁,雖則我唔食羊不過都試左舊,夠腍又唔係好膻!佢就話好好食啦~旺角食飯黎講都唔算好貴,大部set都係一百蚊左右,下次可以再黎安哥!
法式煎大蝦香辣野菌墨魚麵
佢就話好好食啦~
法式煎羊架配野菌汁
2014-01-15