2014-01-24 1359 瀏覽
昨夜,朋友 whatsapp 約第二日到 "利小館" 飲茶兼午飯,我見係 "利苑" 旗下新開菜館,於是舉手贊成。第二日,晨早跑入屯門攞位,點知到了之後,發現有條廿幾人嘅 "人鍊" 從門口伸出來,等了約30分鐘後才有位。坐低後,發覺環境裝修美觀,枱與枱之間的距離較闊,唔使怕被 "騒擾"。朋友來到,開始點菜,打開 Menu,點心、小菜、飯、湯、甜品等,選擇種類算多。內頁登有全版 "精選推介" 的餸菜相片,睇見都想食。落完 order 後,10 至 15 分鐘,食物便陸續上枱," 嘩...",點解 d "精選推介" 餸菜同 Menu 入面嗰張相的 size 唔同嘅。哦!而家終於明白,果然係名符其實的 "利小館"。不過,食物味道和質素都算好,侍應的服務態度也合格。整體來說都相當不錯。推介美食:— 冰燒三層肉 (鬆脆內軟)— 咖啡雞中翼 (咖啡味濃郁)— 脆香藕餅 (脆香可口)— 雞絲拉皮 (味道十足)—煎金瓜芋夾、葱花手抓餅、雞絲金網卷— 湖北黃金蝦、藤條炆豬肉、咸魚肉餅蒸飯、菜心曲(豆漿泡)— 原隻蒸蝦餃、北菇滑燒賣、鮮肉小籠包、蠔皇叉燒飽

。哦!而家終於明白,果然係名符其實的 "利館"。

不過,食物味道和質素

都算

好,侍應的服務態度也合格。整體來說都相當不錯。

推介美食:

— 冰燒三層肉 (鬆脆內軟)
— 咖啡雞中翼 (咖啡味濃郁)
— 脆香藕餅 (脆香可口)
— 雞絲拉皮 (味道十足)
—煎金瓜芋夾、葱花手抓餅、雞絲金網卷
— 湖北黃金蝦、藤條炆豬肉、咸魚肉餅蒸飯、菜心曲(豆漿泡)
— 原隻蒸蝦餃、北菇滑燒賣、鮮肉小籠包、蠔皇叉燒飽
2014-01-04
  • 冰燒三層肉、