2014-01-12 3999 瀏覽
慶祝親愛Mr T榮休之喜特別夾埋所有已離開嘅舊同事製造個驚喜晚飯。 揀泰豐婁原因喜歡夠傳統懷舊,好像我哋對Mr T嘅尊重愛載。散叫以下豐富菜式:燻素鵝 - 腐皮充滿煙燻味,餡料豐富大大件,紅蘿蔔、冬菇夠甜美。西芹鴨掌 - 清新前菜有清香西芹同爽口鴨掌,配黃芥辣食夠晒惹味。金腿津菜 - 津菜淋滑清甜,金華火腿味濃郁,咸鮮味浸入汁液同菜裡面。鍋塔豆腐 - 豆腐醮上蛋汁煎到金黃色用醬汁炆透,每件金黃豆腐都鮮嫩有豆香,蛋表面索滿醬汁味。蟹粉小籠包 - 一籠有四隻,未食已見鮮艷蟹油漏出表面,每隻都飽滿肉汁充滿蟹、豬肉鮮味。京燒羊 - 羊腩肥瘦適中,烹調得出色表皮好似乳豬一樣卜卜非常香口,而醬汁有蒜有芫茜調較惹味。鐵板宮保蝦球 - 鐵板淋上宮保汁即刻冒煙發出吱吱喳喳聲,蝦球大大隻宮保汁酸酸甜甜,色香味俱存。山東手撕雞 - 傳統京菜館都有山東手撕雞,先炸、浸鹵過,撕出雞肉已入晒味,淋上調味汁更加滋味。片皮鴨 - 皮脆充滿肉汁,傳統麵皮有厚度夠軟身,連埋鴨、醬、青瓜、京葱一齊食,好滿足。高力豆沙 - 非常大方送咖,叔叔仲話我哋叫起至做,非常新鮮熱辣。拔絲香蕉 - 係我至愛每次食京菜都會叫,脆脆焦糖包住

散叫以下豐富菜式:
拔絲香蕉 - 係我至愛每次食京菜都會叫,脆脆焦糖包住淋淋香蕉,的確好味。

熱鬧笑聲中不知不覺已食完甜品,大家都好滿意呢餐,非常歡樂愉快。