2014-01-07 1109 瀏覽
琴晚突然好想食水餃..就去屋企附近欽記啦..我唔係好記得每碗幾錢了..只記得總數係99..三碗野再加油菜..算幾抵喎..老公要左腩肚河(大)..味香肉嫩..牛腩肥瘦適中..完全沒'痴牙'..牛肚夠爽又不會出現太難咬情況..湯底香濃好味道..我叫了淨水餃(大)..有成7-8隻..又有幾條菜..絕不吝嗇..清湯底亦不錯..不用加其他調味料已很好吃..水餃SIZE感覺細隻一點..但用料十足..內裡有豐富的木耳絲..哈..令人多吃了都沒有太重罪惡感..哈..生菜+腩汁..不過不失..偏細碟..紫菜墨丸..不好吃..紫菜少..墨丸是粉的..完全沒有墨魚粒那種..不會再叫..有點失望~
琴晚突然好想食水餃..就去屋企附近欽記啦..
腩肚河(大)
淨水餃(大)
生菜+腩汁
生菜+腩汁..不過不失..偏細碟..
淨紫菜墨丸

題外話/補充資料: 之前在這裡吃過豬手湯..um..都不覺得特別..普普通通吧..
2014-01-06
腩肚河(大)