2014-01-01 1348 瀏覽
今日係我第一次寫食評,真係不吐不快!唔講唔得!話說我係彌敦道見到有雷門既單張,睇下又唔係貴,價錢中等,食物款式又好似幾ok,咁就同老公一試,上到去唔洗等就有位,一開始樓面俾左個卡位我地坐,但卡位太窄了,所以要求轉坐其他枱,開始叫野食,上菜唔算等得太耐,叫左好多食物,刺身先到,哇!第一次見識到何為薄切三文魚,真係好似張紙咁薄!而且數量又唔齊!老公叫左20塊,但只係黎左10塊,咁我地就叫多幾次,但次次都唔齊,終於忍唔住叫樓面黎齊d,當然最後係唔足啦,我就問樓面點解會唔足數量,佢就揾左個經理黎,經理就答:“因為佢地係根據人數而俾數量,唔係客人叫幾多就俾幾多!“我聽完呢個答案真係覺得好好笑,呢間叫放題,放題唔係任叫任食嫁咩?我食過咁多間放題,真係從來冇聽過呢d話囉!咁辜寒好心就咪鬼做放題啦!講完三文魚,講下最簡單既芝士西蘭花,4個字講晒:“難食到嘔“!我放入囗,吐都吐唔切!芝士就一小篤,西蘭花淋pet pet!完全談不上係一個廚房師傅整既食物!冇水準!再黎就係“鹽燒雞皮“,正所謂“鹽燒“就係燒得好乾身,較為脆囗,但係呢個“鹽燒雞皮“就油立立,又淋,囗感好似未熟咁,10成9係炸既!仲有一個燒雞翼
今日係我第一次寫食評,真係不吐不快!唔講唔得!
話說我係彌敦道見到有雷門既單張,睇下又唔係貴,價錢中等,食物款式又好似幾ok,咁就同老公一試,上到去唔洗等就有位,一開始樓面俾左個卡位我地坐,但卡位太窄了,所以要求轉坐其他枱,開始叫野食,上菜唔算等得太耐,叫左好多食物,刺身先到,哇!第一次見識到何為薄切三文魚,真係好似張紙咁薄!而且數量又唔齊!老公叫左20塊,但只係黎左10塊,咁我地就叫多幾次,但次次都唔齊,終於忍唔住叫樓面黎齊d,當然最後係唔足啦,我就問樓面點解會唔足數量,佢就揾左個經理黎,經理就答:“因為佢地係根據人數而俾數量,唔係客人叫幾多就俾幾多!“我聽完呢個答案真係覺得好好笑,呢間叫放題放題唔係任叫任食嫁咩?我食過咁多間放題,真係從來冇聽過呢d話囉!咁辜寒好心就咪鬼做放題啦!

再黎就係“鹽燒雞皮“,正所謂“鹽燒“就係燒得好乾身,較為脆囗,但係呢個“鹽燒雞皮“就油立立,又淋,囗感好似未熟咁,10成9係炸既!仲有一個燒雞翼,但黎到變左炸雞翼!仲有好多好多既問題,真係講唔晒!
另外,樓面成日都唔執枱,淨係放低食物,見到有吉碟都唔執,野食亂咁放!

總括黎講,只此一次,下不為例!
**題外話:坐我地隔離有幾枱貌似老細既親戚客人,嘈到拆天!唔講以為去左街市食飯囉!
不過值得一讚,地方都算乾淨,佢杯“乳酸多多“都幾好飲
2014-01-01