2014-01-01 439 瀏覽
講真, 本人並唔係咁鐘意去food court 食嘢, 因為通常d food court 要東奔西撲去買嘢食, 其實就同食快餐都無咩分別, 但價$又唔係太平, 仲要唔跟餐飲, 但呢度大食代既嘢食就不過不失吧, 最估唔到佢地正中間有檔係專賣鮮榨果汁同咖啡奶茶, 原本唸住佢地既咖啡奶茶一定係唔好飲, 但又真係好想飲咖啡, 咁就叫左杯南洋咖啡(煉奶) , 再另外叫左杯南洋奶茶(淡奶), 一試杯咖啡, 真係好好味, 雖然我唔知正宗既南洋咖啡係點, 但佢地既咖啡有好香濃既咖啡味, 唔會酸, 配埋煉奶真係好perfect, 茶記價$有咁既水準(雖然唔係好大杯) , 我覺得賺左, 之後我仲買埋佢既南洋咖啡(淡奶) 試試有咩唔同, 原來落淡奶仲更加濃郁咖啡味, 但就無咁滑, 所以我都係鐘意落煉奶多d........ 其實, 佢杯南洋奶茶都好好味, 茶味奶味都均匀, 唔會有苦澀味, 唔錯。 唔錯
南洋咖啡, 南洋奶茶
2014-01-01