2014-01-01 1461 瀏覽
天氣咁凍, 最岩就係食D熱辣辣既野! 最後決定又黎呢度食拉麵。因為落雨,又凍,岩岩冇乜人,唔駛排隊,正! 平時呢個時間最少要排幾個字!今次發現多左幾款小食,一於試下呢個新既小食併盤! 一次過滿足幾個願望~併盤有池魚, 魔鬼魚, 鱈魚。我個人最鐘意食魔鬼魚, 好特別, 未見過出面有呢隻小食! 下次真係要叫一碟先夠皮啦!至於主菜 --- 拉麵!! 我楝左新出既鹿兒島A4和牛拉麵! 嘩! 超正, D和牛燒得岩岩好, 油香味實在係難以形容。另外,最特別既地方係,佢有一舊叫分子泡沬既物體,用黎點和牛食,睇落好似沙律醬,以為係普通野,但食落有驚喜,原來夾埋和牛黎食係絕配! 勁! 咁都諗到!! 所以幾塊和牛真係唔夠! 如果有得加錢追加就好啦!一時醒唔起和牛拉麵已經有半隻蛋, 重追加左一隻!不過唔緊要, 呢度D蛋係我食過咁多間拉麵舖最好食既!因為佢可以造到個蛋黃半熟得黎係滑既! 又唔太咸,食2隻絕對冇問題, 只怕膽固醇高咋, 哈哈!另外,老公叫左碗竹炭胡麻黑蒜油拉麵. 嘩!成碗黑色,好特別,重好看蒜油味!湯底濃度適中,幾乎成個湯飲晒!我走既時候都已經坐滿, 要等啦, 好彩早黎者!

我走既時候都已經坐滿, 要等啦, 好彩早黎者!
2013-12-16