2013-12-23 7100 瀏覽
本應打算同朋友聚舊食放題開心D, 聽我位朋友講話之前去五月花食過都挺不錯!於是星期六完左活動,坐港鐵出去食! 晚市竟然唔洗等位,一到LIFT 就有台,果場都唔算好旺! 咁我同朋友坐下座位之後 , 就開始點菜啦, 張台有不同類款的點心紙俾客人揀!首先招呼我們的侍應說, 會先來一客刺身, 其後我們點左飲品, 先叫一杯青蘋果綠茶, 一杯中國茶點左幾款小食, 第一ROUND:所謂剌身似裝飾多過可以食, 本人當時都幾肚餓,但眼見三文魚薄切,明明一塊都變兩塊,已經當場O嘴!!  飲品中國茶其實係普洱,我覺得OK, 起碼係熱茶,唯一的熱飲, 對面的朋友叫的青蘋果綠茶,望上去感覺不錯,喝下來原來是沒有綠茶味,味道似加左藥水的青蘋果第二ROUND : 刺身來了 , 三文魚ORDER 十件 , 來了五件 , 份量貨不對辦 , 叫了兩杯洛神花梳打小食方面 , 串燒芝士丸子 , 香茫脆雞軟骨 , 芝麻雞中翼 , 味道算是可以這兒最好的食物是希靈魚和甜蝦 雞軟骨味道不夠鬆軟第三ROUND : 差不多吃飽了 , 諗住ORDER甜品 , 叫了一件芝士蛋糕 , 來了的是只醬油碟大小 , 我實在不敢相信 , 之後喊了一

首先招呼我們的侍應說, 會先來一客刺身
, 其後我們點左飲品, 先叫一杯青蘋果綠茶, 一杯中國茶

這兒最好的食物是希靈魚和甜蝦 雞軟骨味道不夠鬆軟

第三ROUND : 差不多吃飽了 , 諗住ORDER甜品 , 叫了一件芝士蛋糕 , 來了的是只醬油碟大小 , 我實在不敢相信 , 之後喊了一個水果撈 , 以為是純正生果 , 可是竟然只是一堆啫喱 ,

總之這裡的食物不值得這個價錢 , 寧願去另一間吃好過了
2013-12-21