2013-12-15 1532 瀏覽
又是某週末的黃昏,同外父大人及太座在銅鑼灣找吃的實在有點困難, 因為不是太貴就是太花巧,除了那些大集團式快餐店之外, 行在駱克道上,發覺有間相當燦爛燈光的路面店吸引咗我們的目光,行埋去睇下,地下全是魚缸,擺明做自由人生意,不過由於地點近下一個目的地, 就地取材啦,這店有二, 三樓,每層面積都不小呢! 由於我們上去時間尚早,客人不多, 睇餐牌上的價錢一般的菜式都相當大眾化, 我們叫了:羊肉煲$208 由於客人不多, 好快個煲就出來了, 來到時真的帶點驚嚇, 個煲大之餘裏面還真的很多料, 全部羊肉都番咁上下大舊,且幾淋身, 汁夠味但沒有太過濃, 馬蹄就被削得細粒咗D, 送嘅生菜就好大碟下,另一個菜: 上湯豬潤浸菠菜-$78 豬潤切得稍厚身所以煮得有點過頭,菠菜夠滑, 份量亦相當大碟,服務: 只能說緊緊合格吧!
服務: 只能說緊緊合格吧!
白飯一碗
2013-11-02