2013-12-14 4144 瀏覽
朋友生日,佢鍾意食日本野,不如約佢食放題啦!去尖沙咀-漁屋吧星期五 放工 早D去找位,6点半到,已經有很多客人陸續入座, 座位擺設算闊堂 燈光柔和, 感覺都舒服入座不久, 落緊order, 已有驚喜, 服務員放下一隻凍蟹,說是送的, 蟹的大細適中,賣相好靚,食落好有鮮味,肉質爽口,唔使點任何醬料已經好好味。另外叫左刺身拼盆,當中三文魚最好,每塊都切得好大件 樣又靚,仲係魚腩添,食落口充滿油香,其他尤魚,甜蝦等 都算新鮮,不過無乜驚起。熱食當中 牛舌值得一讃  煮得好淋,入囗香軟, 配埋特制醬汁,正豬軟骨 好入味,入口慢慢溶化, 連啲骨都可以食埋 如果Size 切得細舊D就更好  鉄板牛, 沒有過火, 牛肉鬆軟,蒜片夠脆 而且幾有肉味 芝士年糕的cheese分量幾多下,熱辣辣兼且個皮又幾煙un服務員都好爽手,無乜點漏單,抵讚

鉄板牛, 沒有過火, 牛肉鬆軟,蒜片夠脆 而且幾有肉味

芝士年糕的cheese分量幾多下,熱辣辣兼且個皮又幾煙un

服務員都好爽手,無乜點漏單,抵讚
2013-12-13
生日