噚日中午要到尖沙咀做嘢咁就喺附近睇吓有乜好食啦,見到味皇有冇骨海南雞飯,沙薑雞飯同其他幾款雞飯,見佢主打雞飯諗住冇衰啦,點知就咁賴咗嘢,一入去就睇睇餐牌,一於叫沙薑雞飯,點知一叫完都唔夠一分鐘就有個呀姐放個下午菜牌落嚟,原來佢一點半已經有下午茶,頂又唔出聲,早知叫咖哩啦36蚊已經有,想問佢改唔改得碟飯已經到,算!一睇個樣已經覺同張相相差好遠,啲飯質好差,一望就知好乾好硬,又有啲白有啲黃,好肉酸😨😨,啲雞切到好大舊,好肥好肥,其中竟然有舊頸皮,冇肉放落去都係想整到好多雞咁啫,都算,食啦,咬開咗啲皮諗住咬一啖…點知係咬唔開!勁un!咬極都咬唔開咁唯有成舊食,唉真係un到好似食香口膠咁,乜雞嚟㗎!似煲湯嗰啲老雞多啲囉,仲有雞下面啲生菜,黃到我諗佢都冇諗過有人會食囉,成碟飯難食到,仲要45蚊,早知去食老麥好過,啲飯應該同餵豬啲差不多,真係比一日我都食唔完,呢世我都唔會再嚟!
2013-12-03
  • 完全沒有