我們一家都比較喜歡素食, 難得搵到一間新開的半自助的齋鋪, 所以點都去試一試。首先介紹一下是好似西式的晚餐,有前菜,餐湯, 主菜和甜品, 每天一款, 一定夠飽。半自助是一些涼菜, 齋老味, 炸物,  素翅湯, 3款配料來打火鍋,炒面, 還有3款汽水任飲。我們訂了的時間比較晏了,所以半自助的食物已大部份已無哂, 但老闆好照顧我們遲來的客人,他不停問我們要唔要D小菜, 立即吩咐廚房煮小菜給我們,例如生菜素鮑片,蓮偶素肉,炸曼頭, 炸雲吞,都好新鮮。食完老闆安排的小菜, 就上西式的晚餐, 羅宋湯和炸素蝦係前菜, 主菜是葡汁或茄汁魚扒,甜品是日本紅豆麻糬,日本紅豆麻糬是炸咖, 好好味, 熱而且軟綿綿。這間素食店真是很好, 無論食物, 服務都好好。侍應好有心咁接待。埋單時老闆都給了我一個會員價。

2013-11-29
生日