2013-11-30 4189 瀏覽
朋友發板話去灣仔既上海佬請食晚飯 , 大家當然唔會say no…上海佬位處杜老誌道既The Tonno一樓, 即Red Mr樓上, 成棟大厦既環境格局都比較幽暗新穎 , 當然上海佬也不例外, 中式食店卻營造出西方既風格! 食店空間感大,每張枱上都擺放左一盞燈作照明, 極富情調 呢!五個人點左七道菜: -1. 香干馬蘭頭, 薄薄既豆乾皮包捲著既馬蘭頭, 馬蘭頭几爽香清新 , 但味道較淡。2. 脆皮素鵝, 饀料一般, 唔多脆 , 不過唔肥膩。3. 肉汁小籠包, 皮算薄唔易穿, 肉汁剛好但無鮮味 。4. 三鮮炒年糕, 年糕入口夠軟軔 , 味道淡淡的, 配料好少 。5. 口水雞, 麻麻辣辣好醒神 , 雞肉亦好嫩滑。6. 紅燒海參煲, 夠腍夠入味但d海參唔靚 , 口感似豬皮囉 !7. 荳沙鍋餅, 熱辣辣, 皮唔夠薄脆 , 甜度適中。食店整體感覺唔錯, 侍應生亦殷勤友善, 只係食物既質數, 真係有待改善 !只係扼到鬼佬 , 扼唔到中國人!
朋友發板話去灣仔既上海佬請食晚飯
, 大家當然唔會say no…

呢!

五個人點左七道菜: -
, 但味道較淡。2. 脆皮素鵝, 饀料一般, 唔多脆
。4. 三鮮炒年糕, 年糕入口夠軟軔
, 味道淡淡的, 配料好少
。5. 口水雞, 麻麻辣辣好醒神
, 口感似豬皮囉
!7. 荳沙鍋餅, 熱辣辣, 皮唔夠薄脆
, 甜度適中。

!
只係扼到鬼佬
, 扼唔到中國人!
2013-11-10
用餐優惠