2013-11-28 933 瀏覽
一個朋友既聚會想搵個可以坐得舒服D慢慢食既地方,於伯就選擇左去淘大既上海婆婆開飯,上海婆婆都有好幾間分店,之前已經試過佢位於葵芳果間,食物唔算特別好食,勝在坐得舒服,價錢適中~~1行3位,點左以下菜式..雞絲粉皮,干煸四季豆,婆婆粗炒,小籠包,金沙蝦球,酸辣雲吞,高力香蕉豆沙。雞絲粉皮同酸辣雲吞較普通,冇特別需要講既地方..干煸四季豆味道鹹鹹香香,用黎配白飯真係一流!婆婆粗炒略縑炒得有小小乾身...我個人唔太喜歡食!小籠包皮薄入面包住湯汁亦唔易穿,讚!金沙蝦球比想像中淡味,包住蝦球既蛋黃夠沙但不夠鹹,不過蝦肉夠彈牙還好=P高力香蕉豆沙大大個,熱辣辣拎出黎勁好食,亦好足料,入面係滿滿既豆沙!要挑剔既話就係佢既場方好大,侍應唔太多,分得好散,要點菜既時候需要等相當既時間佢地先留意到你~
勝在坐得舒服,價錢適中~~

1行3位,點左以下菜式..
雞絲粉皮同酸辣雲吞較普通,冇特別需要講既地方..
干煸四季豆味道鹹鹹香香,用黎配白飯真係一流!
婆婆粗炒略縑炒得有小小乾身...我個人唔太喜歡食!
小籠包皮薄入面包住湯汁亦唔易穿,讚!