2013-11-15 14334 瀏覽
今日生日,朋友話呢到坐得舒服同D野好味道,所以BOOK左呢間打邊爐,由於朝早BOOK左位,以唔駛等位,去到可以即刻入去座,但係都因為BOOK左位,所以就算你一個人到左,佢都要你入去(就算唔入都會按你訂枱時間起計兩個半鐘),所以下次預鬆少少時間好過無左D時間食野。因為時間早,我去到時都仲有好多吉位,但係見門外有堆人拎左飛等入,唔知係咪要夠鐘/齊人先入得呢?掙取時間,一坐低拿拿聲睇下叫咩湯底,有D湯底免費,有D要收錢,免費既又唔可以鴛鴦鍋,但又可以一個收費一個免費湯底叫鴛鴦,收錢嗰個湯底會收半價。叫左個蕃茄薯仔豬軟骨+胡椒豬肚湯底,收費湯底半價即係$34。等左陣個湯黎到,胡椒湯底個湯唔算好重味,有少少辣,出奇地D豬肚好入味喎!至於個蕃茄湯底,都好多料下。(P.S. 食到中途加湯,好奇佢會加普通湯定係加返蕃茄湯時,就見哥哥仔左手一壺右手又一壺湯出黎加水,一壺係胡椒湯咁既色,另一壺係蕃茄湯底既色,相信佢係按返個湯底去加返佢本來既湯,咁就唔會令到個湯越黎越淡味啦!)食物種類黎講,唔算得上係多,但係足夠,個人覺得夠食就好,太多種類反而會令食物質素下降,朋友超鐘意食雞子,所以叫左幾次,不過老實講,出

雞子,所以叫左幾次,不過老實講,出面可以任食雞子既地方唔多,所以佢真係好興奮。而且D雞子出黎個樣都唔錯(唔似雪到冰晒嗰D)

另外仲有
灸燒芝心丸,鐘意食芝士/芝心野既朋友呢個不錯,個丸表面嗰層好爽,但係入面D芝心好滑,真係流出黎咁,我喺出面未食過咁既口感既丸!

稻庭烏冬都係不錯既選擇,送黎時佢依然係急凍左既樣,食嗰時D烏冬好滑,正!
其實我地仲叫左好多款野食,不過其他既無乜特別好食同唔好食,所以唔寫啦!總括黎講,呢間野值得去食,平時如果自己買料返屋企都要咁上下價錢,呢間真係算抵食。

**每次黎既食物係按人數送黎,所以份量都唔多,丸可能係每次一人一粒,不過量少D就可以試多D唔同既食物,而且佢地送食物黎既速度都算好快,唔駛擔心會有唔夠食既情況出現。不過肥牛可能要點得密D, 因為真係好少
題外話/補充資料: 不過,發現有好多時都有唔係我地叫既食物送左黎我地張枱,而且佢放低食物既時候係唔會講野,放低就走左,有時隔左一段時間我地至發現原來茶几仔上既野唔係我地叫,但係任食而我地又岩食就照食。不過被送錯食物既枱唔知點呢?
2013-11-14
生日