2013-11-10 453 瀏覽
兩點左右,3個人拖住饑餓的身軀入左呢間鋪頭。好多謝朋友帶我來依間好好味的泰國野,一定會繼續支持丫!比起嗰d排晒長龍的店,個人覺得呢間比較正宗先來個我最愛的生蝦,yummy!!!肉質好爽,鮮甜呢個柚子salad有別於其他店的,味道好特別,唔知係咩sauce。上台時仲係冰凍的,on the top仲灑左d fried coconut絲,好愛它喔!不可不食第一次食燒魚,好嫩,唔使10mins就俾我地KO左la, 又係推介!平時都係食蒸烏頭的,依家食泰國菜,又多一道菜可以揀la呢個炒金邊粉都唔錯,同其他店差唔多。夠乾身,唔油,味道唔會偏甜,正最後就緊係要食埋甜品先走la...糯米軟,芒果甜,上台時仲熱熱的,滿足晒la呢個soda好特別呀,第一次見,泰國soda water+青檸。不過呢個我冇試,朋友飲only

先來個我最愛的生蝦,yummy!!!肉質好爽,鮮甜
生蝦
柚salad
燒鯽魚
炒金邊粉
mango糯米飯
青檸soda
題外話/補充資料: 用膳期間,都見到幾多泰國人係度食野。果然係好野呀!!!
2013-10-12
生蝦