2013-11-07 6323 瀏覽
同事介紹了這間私房菜,適逄朋友生日就約埋一齊食個bday lunch~午餐價錢相宜~要試就試午餐先~~星期六的下午只有我們一枱客,感覺好似包了場,可以盡情的吹水,加上周圍好多藝術品,感覺好relaxing,又有格調,氣氛一流!4人只可選一款$238per head既menu, 所以係唔需要揀~上每碟菜式待應都會簡單介紹一下,好有誠意~先來低溫三文魚配黑松露:好特別的口感,d三文魚半熟,好似平時的火灸咁,不過佢地就用低溫油煮,不是直接用火,加上黑松露的味道,good!金牌口水雞:果然係金牌,d汁酸酸地,辣辣地,好開胃,有d透明粉墊低,吸晒d汁,好好味~隻雞亦新鮮,同個汁亦好match!東玻醉千層:係招牌菜之一,因為好考功夫,要將d肉片到好薄再砌成一座山,因為薄所以不太油膩~加埋d梅菜,送飯一流!蝦膏炸鮮班:炸得好香脆,不愛吃魚的我亦覺好味!湯丸:非一般的湯丸,內有糖冬瓜,好有口感,味道亦創新!

蝦膏炸鮮班:炸得好香脆,不愛吃魚的我亦覺好味!

湯丸:非一般的湯丸,內有糖冬瓜,好有口感,味道亦創新!