2013-11-07 5053 瀏覽
一向都是cheese lover, 心血來潮想食芝士火煱, 之前已聽聞呢間係正宗, 所以約埋cheese lover friend來試試~餐廳環境好傳統,枱布上的刺繡亦好精巧, 先來牛油同麵包, 個牛油有pattern, 仲要有一棵小草,好可愛呀^333聽聞牛油是餐廳自制的,同一般牛油不同, 係滑d, 冇咁salty~味道恰到好處~~choose 左鵝肝, 冇咩瑞士特色, 純粹因為我喜歡吃, 都煎得好香, 好味道~~牛肉沙律: 牛肉同d菜都偏咸, 可能是瑞士風味啦~不過我唔太喜歡咁咸~~主角農夫芝士火煱: 傳統的芝士火煱會加入白酒, 有韻味, 亦會冇咁漏, 用來點麵包同著仔係好食到暈, 不過食幾round就會好full 了~~~下次再來會試其他口味的芝士火煱~

下次再來會試其他口味的芝士火煱~