Three on Canton

餐廳: Three on Canton
資訊:

2013-10-27 7008 瀏覽
之前同另一半去"Three on Canton"食過主題式下午茶款式好清又少cream~而且唔會好甜~都好岩我口味上網仲睇到今次主題係"人蔘燕窩"..所以決定同媽咪encore點知..原來主題下午茶完左~只有Afternoon Tea Set(oh!!)因為我同媽咪都唔食"鵝肝..牛肉"所以有兩款三文治都轉為"醃三文魚三文治"醃三文魚帶少少鹹鮮味..肉質有咬口~下層配上pancake軟身又帶甜味既pancake~同三文魚味道唔太match"龍蝦芒果沙律"龍蝦肉好新鮮~有鹹鮮味..肉質彈牙配搭芒果沙律醬好開胃..味道好吸引竟然唔記得影..朱古力puff+檸檬撻(macaron)本身唔太鐘意食puff~所以覺得ma ma~而macaron好甜但檸檬味好夠~整體兩款都比較普通"芒果忌廉撻..Tiramisu"芒果撻皮脆~芒果好酸..吉士醬剛好中和酸度Tiramisu口感幼滑~但無咖啡香味"英式鬆餅"微暖..口感鬆軟唔會好乾~如果牛油味再重d仲正另外..餐飲要"玫瑰花茶"整體普通Tea Set無做主題咁吸引~而味道都較遜色
款式好清又少cream~而且唔會好甜~都好岩我口味
因為我同媽咪都唔食"鵝肝..牛肉"
所以有兩款三文治都轉為"醃三文魚三文治"
醃三文魚帶少少鹹鮮味..肉質有咬口~下層配上pancake
軟身又帶甜味既pancake~同三文魚味道唔太match
"龍蝦芒果沙律"
龍蝦肉好新鮮~有鹹鮮味..肉質彈牙
配搭芒果沙律醬好開胃..味道好吸引
竟然唔記得影..朱古力puff+檸檬撻(macaron)
但檸檬味好夠~整體兩款都比較普通
"芒果忌廉撻..Tiramisu"
芒果撻皮脆~芒果好酸..吉士醬剛好中和酸度
Tiramisu口感幼滑~但無咖啡香味
"英式鬆餅"
微暖..口感鬆軟唔會好乾~如果牛油味再重d仲正
另外..餐飲要"玫瑰花茶"
整體普通Tea Set無做主題咁吸引~而味道都較遜色
2013-10-17