2013-10-18 4457 瀏覽
果晚諗住同男朋友約會, 係二揀一既選擇下揀左呢間, 因為見佢有view, 又可以坐露天, 個mood應該會好D.book左8pm. 侍應帶左我地埋我地張枱. 見到個view本身都興致勃勃的. 但一坐底就發現有個風扇係我個位後面hum hum 聲咁吹. 吹到我個頭勁痛. 換左對面位一樣都係咁. 之後當侍應攞餐牌比我地睇, 成個餐牌淨係得D湯同entree係符合佢地係openrice所標既價錢消費 $100-150!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!main course, pasta 或 pizza 起碼$150+. 完全不符合openrice 所寫之$100-150消費內!!!!  算!! 係唔想傷大家雅興底下, 我地叫了一個pork belly with scallops 同埋一個 seabass in seafood soup. 各main course 要$298.個 seabass 上得好快, 叫左唔夠15分鐘就上菜喇.  味道一般, 個魚有少少overcooked, 但個海觧湯係唔錯的, 但有少少泥味. 份量唔太成正比, 舊魚得女仔權頭咁大, 食左好

個 seabass 上得好快, 叫左唔夠15分鐘就上菜喇.  味道一般, 個魚有少少overcooked, 但個海觧湯係唔錯的, 但有少少泥味. 份量唔太成正比, 舊魚得女仔權頭咁大, 食左好似無食過咁.

以為之後果個會好快跟住上. 點知係等了又等, 等左半個鐘又半個鐘, 人生有幾多個半個鐘咁比你等? 吹左佢又係無左回事咁, 係要等到吹個manager先拿拿聲咁係1個鐘15分鐘後攞黎比我地.

個pork belly 同埋個apple sauce 係幾夾既. 但都係覺得份量唔夠, 每人得一舊仔半咁大把 (一舊係好似砍料果D燒肉兩舊咁大舊!!

我地兩個食完個肚仔仲餓, 唔埋佢D唔合理價錢啦, 叫左個薯條, 同埋兩杯cocktails.

cocktails 還可以. 無咩特別. 又係等, 等到夜深, 都未黎個薯條. 同個manager講先知來由頭到尾都係未。落。單。!!!!!!!!
 真係比佢激到嘔泡!!!!

成餐飯食唔飽之餘仲要比咁XXX貴既服務, 真係奉勸大家唔好黎.

2013-10-11