2013-10-13 6323 瀏覽
我和朋友都經常去唔同嘅酒店食 tea buffet,這一間算是最好的一間,價錢合適,不太貴,但食物款式繁多,而且味道及質素也很好。這個 tea buffet 除了有三文治、甜品及沙律外,還有壽司、各款熱盆、粥、碗仔翅、喇沙、迷你蛋撻及雪糕。雪糕係Dreyer's品牌,有7個味道,當中包括了新味Blueberry newyork cheesecake & Tiramisu;而碗仔翅不像街上食到的很多粉漿,味道適中,材料足夠;熱盆當中有一煲豬皮魚蛋魷魚,魚蛋同魷魚都不太鯰身,好爽口;仲有好特別嘅三文魚頭,真的美味;甜品款式不太多,只有12款,但款款都好好味,特別係 cheesecake,味道好清新,唔覺“漏”。但好奇怪這個 buffet 並沒有中式點心,如果有就更加完美喇!食物補充又夠快夠多,環境清靜,唯有兩樣不滿意嘅地方係窗邊位置太熱,冷氣不足;壽司飯太硬。

2013-10-12
生日