2013-10-10 413 瀏覽
用開CITIBANK信用卡簽帳, 其中一項禮品是Pret A Manger的$50現金劵, 換了一張, 希望吃個富貴早餐.看著看著, 好似有好多選擇但又選唔到一個特別喜歡...就吃最健康的吧!-鮮奶燕麥乾果早餐一碗碗的乾果類放到食物架, 旁邊有notice寫上付款時店員會為其食物加入牛奶.最痛苦是跟店員溝通, 那堆半咸淡英文, 那個"yes"完之後不一樣的結果...店員問我要不要加牛奶..首先, 不是有notice講明會加牛奶嗎?我說了"yes"之後他好像又再問我問題, 我聽不懂, 猜他問我要熱定凍, 我答了"hot". 幸好牛奶是溫的沒錯~曾經有個經驗是我想買早餐set, 問手中拿著的配搭有冇優惠, 他回應有. 但付款時竟然分開計...........說回這個燕麥早餐, 有差不多十款健康瓜子麥片如葵子, 提子乾, 椰絲類類, 高纖麥片等等, 不習慣都幾難吞下, 因為健康食品都不太美味.附送的鮮奶沒有奶味, 吃完成碗飽到午飯.-牛油果雞肉三文治近期我家流行牛油果做沙律, 牛油果那種質感不是人人受, 其實它潛在的果香味跟雞肉, 雞蛋, 薯仔是很夾味.三文治只有半份, 要賣到$22真係好貴

-鮮奶燕麥乾果早餐
但付款時竟然分開計...........

附送的鮮奶沒有奶味, 吃完成碗飽到午飯.

-牛油果雞肉三文治
三文治只有半份, 要賣到$22真係好貴. 一份不足以飽肚, 不過感覺新鮮, 牛油果沒有變色.
沙律醬不多, 完全是健康選擇.

-西柚汁
忘了留倩影.
喝過幾次, 不太甜, 但份量比起便利店所謂的鮮榨果汁細小.

一個早餐最後花了$62, 用了現金劵看似划算得多.
外賣自取
用餐優惠