2013-10-04 1294 瀏覽
韓風襲港!k-pop,韓劇,韓食都受到大家熱捧!舊區都搵到一間似樣既韓國餐廳!!據地頭蟲朋友既線報,偉恆昌呢個舖位都可算係開咩執咩,上一手曾經係四海遊龍都要敗走,直至呢間仁沙洞既出現!!!中午時份經常爆滿,係咩原因呢?!1. 夠地道 : 未開始食,老闆行埋來已經知道佢係"阿側c"典型韓國大叔,店內餐具,擺設,餐枱都好有韓國feel(雖然唔係好華麗,但係係一種乾淨企理既韓國家庭式既"味道"),老闆仲唔理會客人感受煲冇字幕既韓劇?!2.份量足,材料新鮮食過幾次,可惜都只係午飯時間(有機會一定要晚餐時間來!!),今次個set$34(有泡菜,燜薯仔,牛骨蘿白湯,烤豬肉燴飯)詞窮,唔識形容果種有韓國家庭式既感覺,樣樣野都唔係咩特別材料,但係感受到呢間舖頭用心去煮,新鮮,比時間,比心機,就係咁多!

中午時份經常爆滿,係咩原因呢?!
2.份量足,材料新鮮
烤豬肉燴飯
題外話/補充資料: 要知道喺香港食韓國菜係一d都唔平,呢間餐廳既味道,環境都唔錯,完全感受到店主誠意!但首領應該再客觀d講,我只試過幾次午市set,要全面d評價一間餐廳,應該試埋晚市掛?!都係果句,食野都講求"性價比"的話,午市set真係冇咩可以彈
2013-10-02