2013-10-02 3220 瀏覽
對上一次食已經係三四年前, 今日咁岩黎到, 就決定再食, 因為真係好鍾意豬油撈飯 ~得三個人, 唔可以叫太多味我們盡量叫番招牌菜~鳳凰蟹肉炒長遠本身我唔知咩係長遠, 個待應話我知係炒粉絲咁就試下啦不過我覺得好一般, 好淡, 好似好普通咁…唔…我唔會再叫~第二味就係南乳燒雞(半隻), 本身想試五味雞, 但得一隻, 我估一定食唔曬, 唯有試呢個~D皮好脆~ 幾好味~但三個人食都係有D溜~通菜鮮魷~好好食, 無論菜定鮮魷都正, 下次值得再叫~!之後當然到我至愛, 豬油撈飯, 但因為知有個炒粉絲, 就只係叫左一個大家SHARE食, UM~~~好好味^V^比起鳳凰蟹肉炒長遠~我寧願食2碗豬油撈飯~ (當然咁就會好肥 )然後上甜品~~~奶皇馬拉糕~好鬆軟, 正! 3個人食曬8件都唔算溜, 因為真係好味 同埋我地仲叫左天地1號蘋果醋飲好飲^^ 較少係HK 酒樓有得叫, 次次都係大陸必飲不過好似大陸既再好飲D~食到咁上下, 待應過黎同我地講話有糖水送Nice~~~~紅豆沙同八寶….啊, 我唔係好記得另一個叫咩…我就係要左紅豆沙, 都幾好味, 至少唔會太淡.每人一百三十蚊, 不過不失~正正常常Good~

得三個人, 唔可以叫太多味
我們盡量叫番招牌菜~
鳳凰蟹肉炒長遠
鳳凰蟹肉炒長遠
本身我唔知咩係長遠, 個待應話我知係炒粉絲
咁就試下啦
不過我覺得好一般, 好淡, 好似好普通咁…
唔…我唔會再叫~
南乳燒雞
通菜鮮魷~好好食, 無論菜定鮮魷都正, 下次值得再叫~!
通菜鮮魷
豬油撈飯
奶皇馬拉糕
同埋我地仲叫左天地1號蘋果醋飲
好飲^^ 較少係HK 酒樓有得叫, 次次都係大陸必飲
不過好似大陸既再好飲D~
食到咁上下, 待應過黎同我地講話有糖水
Nice~~~~
紅豆沙同八寶….啊, 我唔係好記得另一個叫咩…
我就係要左紅豆沙, 都幾好味, 至少唔會太淡.
紅豆沙
每人一百三十蚊, 不過不失~正正常常
Good~!
南乳燒雞