一田百貨附近的紅螞蟻 , 都數不出去過幾多次, 因為就算要等位都不用太長時間 , 可能跟上餐快有關 , 每次一落完單, 好快就會陸續上菜, 一直都保持了此快捷的水準, 值得一讚最近又去一田 , 逛完商場, 到晚飯時間 , 又餓又倦之際, 對腳好似有自動導航咁 , 自自然然的又行到紅螞蟻門外, 十多人在門外等位 , 但一如以往好快的可以入座, 加埋亞女三個人, 又是例牌動作 , 點一份二人餐 , 雖然主餐經常轉 , 但每次我們都可以滿足的離開 , 不過今天差了一點, 所以借少少地方反映一下, 希望餐廳可以keep 回以往水準, 不要使我們再失望多一次.....餐廳定期更換優惠套餐內容 , 食客不會沉悶   煙三文魚火龍果沙律 煙三文魚帶少少咸, 火龍果的清甜, 新鮮的菜, 絕佳的配搭, 一定不要忘記加沙律醋 , 又另有一番滋味 , GOOD ....( 早幾年食此二人餐時有兩份沙律的, 但後來轉了只得一客)  風乾腸黑松露什菌雞肉飯賣相並不吸引 , 但味道卻幾好, 飯夠香軟 , 略帶少少黑松露味更香, 風乾腸個樣好似炸過的臘腸, 但食落又似自助餐的火腿可惜只有四小片, 未夠喉
一田百貨附近的紅螞蟻 , 都數不出去過幾多次, 因為就算要
好快就會陸續上菜, 一直都保持了此快捷的水準, 值得一讚

餐廳定期更換優惠套餐內容 , 食客不會沉悶
 煙三文魚火龍果沙律
( 早幾年食此二人餐時有兩份沙律的, 但後來轉了只得一客)
 風乾腸黑松露什菌雞肉飯
更香, 風乾腸個樣好似炸過的臘腸, 但食落又似自助餐的火腿
可惜只有四小片, 未夠喉
 燒豬仔骨
唔掂~~ 好似食緊 '乾身廋叉燒' 又硬又鞋又無味, 跟意粉屋的
水準差好遠 .
日式軟骨餃子
唔夠熱, 料少, 淡口
 甜品 ( 每款另加 $20 )
除了煙三文魚火龍果沙律外, 以往例牌必食的甜品, 今次最令我們
失望>.<,  今次加 order 兩款甜品都太甜, 相比以往的失色好多.
 花生榛子雪芭唔夠凍有溶的感覺 , 亦沒有花生榛子香味 , 好像
雲呢拿多D
 心太軟個蛋糕外皮好削好黏口