2013-09-13 444 瀏覽
男朋友帶左我去一間食日本菜*萬豚屋*坐落尖沙咀。晚市開6點,傳聞6點前已有人排隊,我們都早到但已有好幾人排緊..……好彩都唔係等好耐,約10 分鐘已經有位座坐低之後我地點左幾樣主打野黎食,因之前已做了功課,分別有蟹肉野菜沙律,一口上級牛肉,原味炸豆腐,同埋豬手手打烏冬,首先送黎係蟹肉野菜沙律,蟹肉有好多,而且野菜都好新鮮加上酸酸地食左仲開胃左,一口上級牛肉,送到黎見買相都好普通,不過食落口就完全好唔同,好多肉汁,根的部位好煙韌,,,原味炸豆腐,豆腐表皮炸得都好香口,唔油,可算健康。最後食係手打豬手烏冬,,食左都忍唔住口要讚一下 佢地手打烏冬好彈牙,D湯好濃,豬手都好入味,好好味~最後再來黑胡椒煮大蜆,這種煮法都算小見,胡椒分量剛剛好今餐我地都食得好飽同好滿足,本來仲想食,因還有很多好味???,但個肚唔爭氣,今次食完之後我都會介紹比身邊朋友仔^0^

~最後再來黑胡椒煮大蜆,這種煮法都算小見,胡椒分量剛剛好

題外話/補充資料: 溫馨提示;多些人可叫多些嘢一齊
2013-08-25