2013-09-08 71 瀏覽
從朋友處得知和花亭的二人套餐有6折優惠,只要$268就可以食到咁多款日本料理,而且朋友之前試過質素唔差,所以知我鐘意食日本嘢就想帶我去試。今次加上另外兩位朋友同行,一行四人,所以除左叫咗個「極上御膳2人套餐」,都另外散叫咗啲小食同壽司,不過相片數量有限,今次就只集中講嗰2人套餐。極上御膳2人套餐 $268香芒蟹籽沙律 ,其實就係蟹籽沙律上面鋪上芒果,意外地芒果超甜,唔似其他鋪頭會用未熟嘅酸芒果,值得一讚。刺身四點 ,有三文魚、吞拿魚、甜蝦同帆立貝,雖然數量唔係多,不過以2人餐嚟講就剛剛好,少吃多滋味。整體好新鮮,特別係甜蝦同帆立貝!特上壽司什錦 ,都係啲非尋常嘅款式,不過就比較失色,味道唔錯但無驚喜。軟殼蟹天婦羅 ,每舊都好大件,而且食落鬆脆,唔會有「粉」嘅感覺,不過真係要趁熱食先好味。鹽燒鯖魚 ,另一道我幾鐘意嘅菜,燒得幾靚,重點係唔似其他鋪頭咁會好腥,調味都好夠,唔點嘢都好好味!豚肉豬骨湯烏東 ,用嘅係手打烏東,湯底唔會好味精,不過豚肉比較老,不過不失。芝士蛋糕 ,另一有驚喜嘅菜式,入口好濃香嘅芝士味,重點係香得嚟唔會覺得漏!正!不過食完無耐就裝修改餐牌,唔知重開時有無驚喜呢?
餐。

極上御膳2人套餐 $268
不過食完無耐就裝修改餐牌,唔知重開時有無驚喜呢?