2013-09-08 127 瀏覽
咁快寫食評通常只有兩個原因,一係超好味想即刻推介,一係太差想即刻話比大家知,以消除心中嘅怨氣,哈哈! 今次好不幸係後者,但食物係 ok 架!只係最初 order 時遇到令人O 嘴嘅服務。 先講食物,我和男朋友都叫了 set . 餐湯:蘑菇忌廉,可以接受,但係以茶餐廳質素而言。麵包: 都係茶餐廳質素啦! 前菜(跟晚餐):軟殼蟹沙律,軟殻蟹 ok. 沙律菜都新鮮,係好多水,沙律菜再乾身D就好。意大利蝦海鮮飯:賣相幾靚,蝦上鋪滿芝士煙肉,十分香口,飯嘅軟硬適中,夾左蜆肉及洋蔥,口感及味道都頗豐富,呢碟嘅質素就match返西餐嘅水準同價錢。鐵板牛扒: 同花園餐廳嘅質素、味道差不多,肉較林,唔係咁有牛味,唔叫好味但都可以接受。餐飲:可以不加錢叫細支裝可樂 加$30甜品:男朋友想食香蕉船,咁試下啦!基本上你比我揀,我一定唔會叫,因為只係香蕉、雪糕、cream 放埋一齊,屬無誠意之作。 本人覺得賣相一D都唔討好,同相有出入, 亦無配料如脆筒、威化等。香蕉一條切開兩半,大量 cream 及兩球 Vanilla 雪糕,旁邊配左唔係咁 match 嘅可樂啫喱。可樂 Jelly 超 un, 似趙緊擦字膠,唔
麵包: 都係茶餐廳質素啦!
餐飲:可以不加錢叫細支裝可樂
 本人覺得賣相一D都唔討好,同相有出入,
 亦無配料如脆筒、威化等。香蕉一條切開兩半,大量 cream 及兩球 Vanilla 雪糕,旁邊配左唔係咁 match 嘅可樂啫喱。可樂 Jelly 超 un, 似趙緊擦字膠,唔好味!
今餐都食左$24X,茶餐廳格局黎講真係貴,下次都係食番常餐個D好似比較 match.
但其實餐廳嘅可樂佈置唔錯,但硬係感覺茶餐廳 feel. 所以 over $200 真係覺得有D貴!
都坐得舒服,有機會會再黎,但唔會叫貴價 set dinner 喇!
題外話/補充資料: 講番 service, order 時係一頸上有「公仔」嘅女侍應,沒精打采,好似未醒,問佢是日餐湯係乜,好似鬼食泥兼講比自己聽咁,order 扒餐,我男朋友停頓左一陣,佢即好唔耐煩兼無尾音地問我男朋友要咩汁,男朋友問有咩汁,佢就話「睇啦!寫晒係度!」其實以我地性格係會即走,但已經搵左食一段時間,唔想再搵喇,唯有就範。希望餐廳可以留意下,呢位員工咁嘅態度真係好趕客。(聽到後面嘅客對呢位侍應都有D微言)但發現其他員工都唔係咁,都勤快及有禮. 相信只係個別員工嘅問題。
2013-09-07
  • 意大利蝦海鮮飯