2013-08-30 2145 瀏覽
深水埗要找上一間食兩三小時都唔會趕你走的食肆,非呢一間莫屬! 以前無數次經過都冇想過入去食野,偏偏有次想找個吹水地方,3條麻甩去完高登鴨記逛完街,好味大排檔要去到近石峽尾,火鍋去得多都悶,現時它已經成為我們晚上常去的食堂。是晚星期五,敢說周圍都咁多人等位,個個趁weekend出動約人食飯。難得呢度有位唔駛等。環璄衛生係會給人唔清潔和混雜,始終平民食肆,所以我地以前都唔考慮,麻甩有咩接受唔到,試過就喜歡。那裡分兩部份,近門口部份,是搭檯區,忘記還有咩分別。入內係晚飯區,地方座位十分闊落。只有一位女待應招呼,自帶紅酒不收服務費(讚),唔好接受她推介的晚飯套餐(選煎/蒸條魚+2/3/4款指定小菜),細碟份量少,小菜款式唔多,相對價錢唔抵。反而自已點菜,還有SO,價錢有$40-80不等,算大碟,味道和烹調OK,出菜時間約15分鐘。

那裡分兩部份,近門口部份,是搭檯區,忘記還有咩分別。

2013-08-23