2013-08-27 1817 瀏覽
咁岩果日去天水圍,唔想系區內食野嘅通常去元朗大馬路,不過唔想去大馬路,就系OPENRICE揾到呢間,去完先發現呢間野系銅鑼灣燒肉專門店嘅分店,雖然幾貴,不過呢間賣新派蛋包飯的確幾吸引!第一樣到嘅系飲品:巨峰提子乳酸/蜜瓜乳酸/芒果乳酸/牛乳凍朱古力($30@)蛋形的鹽和胡椒粉罌吉列三盛(炸雞+洋蔥圈+連皮薯角,有茄汁+蜜糖芥末)洋蔥圈的確幾爽口,不過其他普普通通地雞蛋包飯傳統嘅蛋包飯只有茄汁,不過呢個系芝士汁+蘑菇汁,蘿蔔蓉可以減少雞肉油膩感,不過香草飯幾特別唔記得正確名,不過呢個系咖哩雞肉煎餃子,點嘅醬汁系辣油旁邊嘅配菜嘅沙律醬有Wasabi,感覺清新煙燻豚水煮蛋多士 - 好似溫泉蛋豚肉系煙熏火腿,多士選用英式鬆餅(即係M記豬柳蛋包個包啊!),切開/咬落去好多蛋汁流出,呢個系幾好嘅!不過搞到個包林曬!如果英式鬆餅 火局 儂D就好啦!因為當蛋汁流落英式鬆餅,就會無咁水,同埋吸到多D汁 吉列松葉蟹餅滑蛋包飯都係芝士汁,有蟹子裝飾。松葉蟹餅其實系蟹肉薯餅,不過比出面好嘅地方系有絲絲蟹肉

巨峰提子乳酸
蛋形的鹽和胡椒粉罌
吉列三盛(炸雞+洋蔥圈+連皮薯角,有茄汁+蜜糖芥末)
洋蔥圈的確幾爽口,不過其他普普通通
吉列三盛
地雞蛋包飯
蛋包飯
唔記得正確名,不過呢個系咖哩雞肉煎餃子,點嘅醬汁系辣油
旁邊嘅配菜嘅沙律醬有Wasabi,感覺清新
餃子
煙燻豚水煮蛋多士 - 好似溫泉蛋

煙燻豚水煮蛋多士
[鎮店之寶] 吉列松葉蟹餅滑蛋包飯

吉列松葉蟹餅滑蛋包飯
題外話/補充資料: 用餐時間一小時
2013-08-24
$100.3 (午餐)
生日
餃子