2013-08-26 74 瀏覽
同friend去完澳海城睇戲,一眼就被呢間係門口掛滿大大小小蕃茄的意式餐廳吸引住。我地兩個交換左個眼神,已經二話不說走到門口攞位。點知等都唔洗等,侍應姐姐已經有禮地帶我地出入坐。入到去見位置都很寬敞,加上又用左木嚟做裝飾,好有一種田園Feel。然後,侍應姐姐更比左個溫馨提示我地:由於佢地嘅食物份量都好足料,所以建議我地兩位女士不妨order頭盤和主菜各一,咁就可以留肚試埋個甜品。嘩!淨係呢種服務態度已值得加分喇!我地見每枱都幾乎有點,所以都唔執輸點埋。嘩!一試就愛上。薯條不太乾,又熱又爽脆,最正當然係個醬啦!我地食到想另外再加個醬,不過個醬就真係太⋯⋯矜貴喇!下次都係慳啲食:)菜超新鮮。份量完全足夠2﹣3人吃!跟我之前係巴黎食過的質感好近似。好滑又彈口,最重要係幼得嚟又唔會黏埋一堆。忍不住一問之下,原來係每日用麵粉機新鮮自家製架!Suprise....食落唔會太甜或太膩,榛子同朱古力永遠係最好吃的配搭!唔錯!可以一試。由於我本人係好鍾意荔枝同薑,再加埋香茅感覺就好Fresh。
黑松露牛油薯條
煙肉凱撒沙律
菜超新鮮。份量完全足夠2﹣3人吃!
自製意大利天使麵配鮮蝦香蒜辣蕃茄醬汁
甜品︰榛子朱古力棒
荔枝汁、香茅生薑及雪碧
由於我本人係好鍾意荔枝同薑,再加埋香茅感覺就好Fresh。
2013-08-11
黑松露牛油薯條