2013-08-09 1684 瀏覽
和朋友二人在尖沙咀, 特然很想吃菜包肉 "보쌈" (Po Ssam) 諗起好耐冇去過, 加上又可以坐得耐既古宮, 所以決定行返去尖東都要食呢間!之前食過幾次, 全部都係四人枱, 兩個人坐好闊落, 又可以坐得耐啲, 絕對係傾偈既好去處. 其中一個我最鍾意呢度既地方係呢度既前菜特別齊, 樣樣都好好味! (不過我記得好以冇得添既.. ) 前菜前菜極齊全! 記得第一次食個凍既南瓜湯時覺得怪怪地, 但其實幾好味~! 泡菜煎餅不會失望的, 幾好味, 煙韌適中, 甜鹹剛好. 唯獨要沾汁就要問佢攞, 佢唔會自動俾~  五花腩好大碟! 雖然冇煮餸技巧可言, 但佢既準備功夫係值得一讚!平時食菜包肉, 啲大醬, 辣椒, 生蒜等都係分開上既, 但呢度幫你撈好哂! 啱哂啲懶人! (我認)除此之外仲有多另一隻醬又係事先撈好的, 有蘿蔔泡菜絲係裡面仲有... 生栗子? 唔知係咩嚟, 但都幾好味!**我地眼闊肚窄, 諗住得一個五花腩, 叫多樣好似開心啲, 點知食唔哂!見隔離枱三個男人都係一碟五花腩咋!! 下次一定唔會叫咁多!所以嚟呢度食, 唔好好似我地咁浪費食物呀~! T_T **除此之外, 我地叫咗兩支啤酒一支燒酒

前菜

泡菜煎餅
不會失望的, 幾好味, 煙韌適中, 甜鹹剛好.
唯獨要沾汁就要問佢攞, 佢唔會自動俾~
 五花腩
好大碟! 雖然冇煮餸技巧可言, 但佢既準備功夫係值得一讚!

見隔離枱三個男人都係一碟五花腩咋!! 下次一定唔會叫咁多!
所以嚟呢度食, 唔好好似我地咁浪費食物呀~! T_T **

除此之外, 我地叫咗兩支啤酒一支燒酒, 一共埋單$458
如果唔叫個煎餅唔飲酒, 每人一百蚊鬆啲就落到樓啦!
題外話/補充資料: 呢度既冷氣凍得濟, 啲嘢食佷好快凍... 仲有, 想坐得耐啲, 要記住帶多件衫!!
2013-07-05