2013-08-08 1375 瀏覽
話說上星期日日都落大雨,星期五食晏仲橫風橫雨,完全走唔出皇室堡。皇室堡入面大部分食肆都排晒長龍,同事就興起提議去皇室堡果間RedMR搏一搏,睇下有冇位食晏。我地一行6人,喺lobby玩咗陣足球機,等咗太約5分鐘就有房。由於實在太肚餓,一入房就急不及待叫嘢食。本身以為都係食下例牌lunch set,見到檯頭餐牌有個拉麵餐,雖然要成$98,不過見Happy Friday就豪一豪啦!我叫咗果個「星級版博多叉燒豬骨湯拉麵」(個名勁長-_-),等咗太約10分鐘就有得食,碗麵上檯時仲熱辣辣,讚!旁邊放咗類似冬菜嘅配料幾惹味,原隻溏心蛋有驚喜,夠流心又幾滑口!平時出面食拉麵追加溏心蛋都要$15-$20蚊,加埋個麵底其實都貼近$100。所以其實$98拉麵餐,包埋甜品同飲品都合理。都係果句,咪當Happy Friday獎勵一下自己囉!加上成班同事一齊食晏,有獨立房間同洗手間,成班人嘻嘻哈哈感覺都唔錯!溫馨提示:1) 由於個湯底膠質好重,所以記得趁熱食,如果唔係好快「瓊」。2) 去K場「聽歌」食晏都真係第一次,係Happy Friday嘅好選擇!
溫馨提示:

2013-08-02