2013-08-08 970 瀏覽
之前食過旺角間吉壽,都覺得OK,咁就試吓中環哩間啦,唔洗過海嘛!「刺身」:有三文魚、吞拿魚、鮑片、甜蝦、玉子等,款式都算多,但就唔太新鮮。第一碟佢有用冰兜上,都仲keep到凍,但第二碟打後就只用普通碟,搞到D刺身變哂室溫,即刻差左!「壽司」:都係D大路既款,好大舊飯,質感好死實,九成係機啤出黎;面頭D配料好唔新鮮,特別係隻泰式蝦,有陣「宿」味,最後放棄了,唔想食完肚痛「卷物」:明明卷物應該係手握,但都可以整到機製咁,又係好硬好實。「鰻魚芝士卷」整得最差,塊鰻魚有碎骨,舊芝士係無味既,失敗!!!「串燒」:大多數都唔熱,極其量只係微暖。「燒芝士魚蛋」入面得好少芝士,同旺角果間爆哂漿差九條街;「燒羊架」燒到乾哂,咬都咬唔開,唉!「鍋物」:彈左咁耐,終於有樣野可以讚吓。「牛乳海鮮鍋」個湯底好滑,好香牛奶味;入面仲有D蝦、蜆肉同粉絲,幾好味!大部份食物既款式同旺角間吉壽差唔多,但質素就旺角間好好多;同埋旺角分店係有任食雪糕架,哩間就限每人一杯。明明價錢一樣,早知過個海去番旺角間食好過!!

2013-04-12