2013-08-05 488 瀏覽
落大雨, 同友人 誤打誤撞去到池記諗住求其食碗面避下雨算, 入到去, 見到原來有得打邊爐, 就試下. 店內環境舒適, Waitress 們有禮貌, 我地坐0係sofa 位到.蝦子地魚豬骨湯底: 幾清同埋好似有少少藥材味咁, 幾好.安格斯牛肉: 好食呀, 牛味重同埋唔韌, 後來order 左多個.膏蟹仔: 膏唔多, 冇乜蟹味.雲吞, 水餃: ok啦.魚旦, 魚片: 好味喎, 尤其是個魚片, 個邊炸得幾好, 同埋魚味比平時食開0個D重.肉丸: 幾好味, 好似有D陳皮味夾雜住.響鈴: 冇油益味但一浸散晒~~生根: 都係咁薏米水(1 jar): 好好味呀, 有少少薑味同埋waitress 們會問你要唔要渣/多渣/少渣, 幾貼心.桑記生旦茶: 好飲, 桑記生夠味.呢個二人套餐有D奇怪, D丸唔知點解每樣得3粒, 話明二人套餐, 每人1.5粒?!??!呢個餐個份量俾一男一女係Ok, 但兩個男人去食的話..會唔夠.
落大雨, 同友人
蝦子地魚豬骨湯底: 幾清同埋好似有少少藥材味咁, 幾好.
膏蟹仔: 膏唔多, 冇乜蟹味.
雲吞, 水餃: ok啦.
肉丸: 幾好味, 好似有D陳皮味夾雜住.
響鈴: 冇油益味但一浸散晒~~
生根: 都係咁
桑記生旦茶: 好飲, 桑記生夠味.

2013-08-02