2013-08-05 1707 瀏覽
星期6放工同親愛的女同事去THE ONE午餐  (因為佢之後係THE ONE睇戲~~)因為佢未試過all day breadfast , 所以我推薦了caffè HABITŪ一去到咁岩有2張4人台吉左 , 所以唔洗等位就可以入坐~~~兩個人叫左兩個主菜SHARE就夠了~~~餐前的迷你Caesar salad  (叫意粉就可以+$18有個迷你Caesar salad)又唔記得叫佢汁另上 佢個Caesar汁真係太多....不過羅馬生菜夠新鮮, 入口爽脆 , 芝士粉足夠 , 而且麵包粒也很香脆叫意粉跟餐+$34 ORDER了 伯爵茶拿鐵見到天鵝拉花已經很喜出望外 , 面頭還放上伯爵茶葉作點綴小心地飲左一啖  (怕毀了天鵝)幼滑的奶泡底下 >>> 有伯爵茶的清幽 >>> 咖啡的甘醇我習慣了咖啡不加糖~~味道岩岩好~~意粉煮得岩岩好 >>> 咬口煙韌 , 個醬汁稀杰度岩岩好 >>> 醬汁都掛晒上意粉度芝士味十足~~~而且煙肉都唔係太肥 , 兩個人SHARE岩岩好, 如果唔係就真係太膩蕃茄煎得岩岩好 ,

兩個人叫左兩個主菜SHARE就夠了~~~
Caesar salad
又唔記得叫佢汁另上
 佢個Caesar汁真係太多....
Earl Grey Latte 伯爵茶鮮奶咖啡
叫意粉跟餐+$34 ORDER了 伯爵茶拿鐵
見到天鵝拉花已經很喜出望外 , 面頭還放上伯爵茶葉作點綴
小心地飲左一啖  (怕毀了天鵝
幼滑的奶泡底下 >>> 有伯爵茶的清幽 >>> 咖啡的甘醇
我習慣了咖啡不加糖~~味道岩岩好~~
Carbonara
All Day Breakfast with Homemade Rose Strawberry Jam
蕃茄煎得岩岩好 , 新鮮多汁
煙肉 , 煙三文和茄汁豆都是普通貨式
香草腸不錯 , 夠香
炒什菌很好吃, 調味做的很好 , 沒有酸味
炒蛋入口好滑,有蛋香之餘重有淡淡的奶香~~  (又一城的caffè HABITŪ較濃奶香)
Homemade Rose Strawberry Jam入口係濃烈的玫瑰香味 , 配上厚厚的烘全麥麵包真係好好吃 <3
朱古力誘惑
頂有空心的白朱古力球 , 朱古力MOUSSE口感幼滑 , 而且朱古力味香濃 , 甜度岩岩好
抹茶千層
面層有抹茶粉和白朱古力 , 另有數粒朱古力脆米作點綴~~~
千層主體: 抹茶MOUSSE>抹茶蛋糕>朱古力蛋糕>抹茶蛋糕>抹茶MOUSSE>抹茶蛋糕
抹茶MOUSSE夠幼滑 , 整體抹茶味濃 , 甜度適中
結尾: 令我驚喜的是caffè HABITŪ的意粉做得非常出色 (兩次幫襯都喜出望外
下次再試下佢地的Afternoon Tea set先

報告完畢~~~