2013-08-03 3497 瀏覽
難得約埋班朋友飯聚, 要揀個地方都有難度, 地點要放便, 又想坐得舒適兼傾到計, 日本嘢又啱大家胃口, 仲要係放題, 就唔洗驚浪費食物, 食咁多叫咁多。我都係第一次食放題, 落單叫野食有少少亂, 有位侍應話數字1代表1人份量(1人份量係4件, 就係咁第一轉比左好多我地), 另一位又話係1塊, 最後澄清左數字喺以件數計, 飲嘢任叫, 我就叫左罐日本啤酒, 味道好淡. 食物方面都OK啦, 串燒:脆肉瓜, 菠蘿等蔬菜頪好味, 但帶子, 牛脷就唔得喇, 好乾好硬。 壽司:一般刺身:我最愛既三文魚竟然好淡味, 真係唔知係邊度嚟嘅貨色, 小食: 羊扒同雞翼係今晚最掂嘅食物, 可惜係肉類實在唔食得太多, 而我第二鐘愛嘅豆腐竟然比佢整到油淰淰, 好可惜!甜品: 雪糕有4款味道, 朱古力有粒粒香濃, 曲奇奶味濃, 芝麻味無試, 綠茶味無晒, 雖然唔太多嘢揀, 但要有嘅都有, 係人手唔夠, 繁忙時段出得太慢, 甚至漏單. 整體都滿意

三文魚刺身
芝麻雞翼
羊扒
炸豆腐
甜蝦剌身
壽司:一般
刺身:我最愛既三文魚竟然好淡味, 真係唔知係邊度嚟嘅貨色,

整體都滿意

題外話/補充資料: 我朋友叫左個炒飯佢話好好味, 下次我都試下先.
2013-07-26
芝麻雞翼